Marković: SPC formirala opozicionu koaliciju

© Foto : Vlada Crne Gore/Bojana ĆupićDuško Marković
Duško Marković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Duško Marković, koji je u svakodnevnoj izbornoj kampanji uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 30. avgusta, ne propušta priliku da kritikuje Srpsku pravoslavnu crkvu za koju kaže da je formirala opozicionu koaliciju Demokratskog fronta i SNP-a, kao i da im je odredila mesto na izbornoj listi.

Marković, koji je nosilac liste vladajućeg DPS-a, rekao je u Nikšiću i da su protivnici nezavisnosti Crne Gore i njenog evropskog puta i dalje na sceni.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Đukanović: Pobedićemo na izborima Crkvu, završićemo i taj posao kako smo naumili /video/

„Pre 14 godina verovali smo da smo na referendumu razrešili dilemu treba li nam naša kuća, i da li ćemo se kao društvo u celini posvetiti napretku i razvoju Crne Gore - međutim pokazalo se da nije tako i da su protivnici crnogorske nezavisnosti i njenog evropskog puta i dalje na sceni”, rekao je Marković.

Govoreći o opoziciji Marković je, preneo je portal RTCG, istakao da je „politička konkurencija DPS-a koncentrisana u tri bloka jedne te iste osovine koja ne vidi Crnu Goru kao nezavisnu državu“.

„Koaliciju DF i SNP formirala je Srpska pravoslavna crkva, koja joj je i redosled na listi odredila. Nema primera u Evropi i na svetu da se iz crkava i manastira kreće u političku agitaciju koja ne štedi nikoga i ne čuva nego uzurpira slobodu i dostojanstvo vernika, a naših građana. Lidera je u toj koaliciji mnogo i previše, a glasača sve manje“, tvrdi Marković, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala