Policija Crne Gore: Blokirali smo prilaz Podgorici zbog korone

© Sputnik / Nebojša PopovićCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorska policija oglasila se saopštenjem povodom blokade puteva ka Podgorici, navodeći da su organizovani dolasci građana iz više gradova u glavni grad sprečeni u cilju „sprečavanja širenja virusa korona u skladu sa merama i naredbama Ministarstva zdravlja“.

„Službenici Uprave policije su sprečili organizovane dolaske građana iz više crnogorskih gradova u Podgoricu. Polasci su bili organizovani kako bi se građani okupili u Podgorici, a policija je ovo onemogućila u cilju sprečavanja širenja virusa korona u skladu sa merama i naredbama Ministarstva zdravlja“, saopšteno je iz Uprave policije.

Auto-litija iz Kuča do Podgorice - Sputnik Srbija
„Za budućnost Crne Gore“: Uzalud je — represija ne može da spreči poraz DPS-a

Dodaju da se preduzimaju „sve propisane mere i radnje iz nadležnosti Uprave policije“, a u toku je, kako su naveli, dokumentovanje „svih počinilaca krivičnih dela i prekršaja“, prenele su „Vijesti“.

„Na putnom pravcu Kolašin–Podgorica, tačnije u mestu Bioče, aktivisti koalicije ‘Za Budućnost Crne Gore’ su se zatekli sa grupom građana kojoj je onemogućen ulazak u Podgoricu. Aktivistima ove kolacije je saopšteno da mogu da nastave sa kretanjem, ali su oni odbili i odlučili su da se solidarišu sa građanima koji su se nalazili na toj lokaciji“, stoji u saopštenju crnogorske policije.

Podsetimo, posle četiri sata blokade, u 21 sat puštena je u saobraćaj magistrala Nikšić-Podgorica, kod tunela Budoš. Hiljade građana pristiže u Podgoricu, a na čelu kolone kojoj je put bio blokiran na Bioču nalazi se nosilac liste Zdravko Krivokapić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala