Ruski lovac „ulovio“ američki špijunski avion iznad Crnog mora /video/

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaLovac suhoj Su-30SM
Lovac suhoj Su-30SM  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lovac Su-30SM presreo je američki izviđački avion iznad Crnog mora, saopštio je Nacionalni centar za kontrole odbrane Rusije.

Centar je saopštio da su 21. avgusta ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila vazdušnu metu koja se približavala državnoj granici Rusije iznad neutralnih voda Crnog mora.

„Kako bi identifikovao vazdušnu metu i sprečio povredu ruske državne granice, u vazduh je podignut lovac Su-30SM iz sastava dežurnih snaga protivvazduhoplovne odbrane Južnoj vojnog okruga“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe se da se posada ruskog lovca približila na bezbednom rastojanju vazdušnom objektu i identifikovala ga kao strateški izviđački avion RS-135 američkog ratnog vazduhoplovstva.

„Nakon što se strani vojni avion okrenuo od državne granice Ruske Federacije, ruski lovac se uspešno vratio na matični aerodrom. Čitav let ruskog lovca Su-30Sm odvijao se strogo u skladu sa međunarodnim pravilima vazdušnog prostora“, saopštio je Centar.

Avion Su-27 - Sputnik Srbija
Rusija ponovo digla lovca: Granica zaštićena od američkih vojnih aviona

On je dodao da povreda ruske državne granice nije bila dopuštena američkom avionu.

U četvrtak je Nacionalni centar za kontrolu odbrane Rusije saopštio da je Su-30SM podignut kako bi presreo francuske i britanske izviđačke avione iznad neutralnih voda Crnog mora.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala