Rusija ponovo digla lovca: Granica zaštićena od američkih vojnih aviona

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaAvion Su-27
Avion Su-27 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lovac presreo je izviđački avion i avion patrolne avijacije američke ratne mornarice iznad Crnog mora, povreda ruske granice nije dozvoljena, saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane Rusije i podsetio da je istog dana došlo do još jednog „susreta“ ruskog lovca i američkog izviđačkog aviona, tada iznad Baltičkog mora.
„U cilju identifikovanja vazdušnih meta i onemogućavanja da se državna granica Ruske Federacije naruši, u vazduh je podignut lovac Su-27  iz sastava dežurnih snaga protivvazduplovne odbrane Južnog vojnog okruga“, navedeno je u saopštenju.

Centar takođe ističe da se posada ruskog lovca na bezbednoj udaljenosti približila vazdušnim objektima i identifikovala strateški izviđački avion RS-135 američkog ratnog vazduhoplovstva i avion bazne patrolne avijacije P-8A „Posejdon“ američke ratne mornarice.

Višenamenski lovac Su-27 - Sputnik Srbija
Ruski „suhoj“ presreo američki špijunski avion iznad Baltika

U saopštenju je dodato da se ruski lovac uspešno vratio na matični aerodrom nakon što su se vojni avioni SAD okrenuli od ruske državne granice.

„Čitav let ruskog lovca Su-27 odvijao se strogo u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora. Američkim avionima nije bila dopuštena povreda granice Rusije“, saopštio je centar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala