Režiser Košara optužuje producente: S pravom sumnjam da ostvarujete strane obaveštajne interese

© Dunja DopsajScena sa snimanja filma "Košare"
Scena sa snimanja filma Košare - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reditelj Balša Đogo ponovo se oglasio u vezi problema sa snimanjem filma „Košare“. On je ovog puta u postu objavljenom na društvenoj mreži Fejsbuk naveo da država ne bi smela da dozvoli da taj film o srpskim junacima radi producent koji se, kako navodi, javno hvali da je podmitio mnoge državne funkcionere i da je deo neformalnih paradržavnih agentura.

Đogo je naveo da producent time plaši one koji odbijaju da budu podmićeni i izneo optužbe o nenamenskom trošenju para koje su dobijene za film koji je od nacionalnog i državnog interesa.

Scena iz filma Košare - Sputnik Srbija
Prekinuto snimanje: Stigao ultimativni zahtev da se promeni scenario filma „Košare“

Za problem sa snimanjem filma „Košare“ javnost je saznala kada je Đogo objavio da su dvojica producenata prekinuli snimanje filma i serije, ultimativno tražeći promenu scenarija, i aludirao pritom da je ovaj projekat od nacionalnog značaja dobio dovoljno para od države za ozbiljnu realizaciju kakvu zaslužuje.

On je tada saopštio da su dvojica producenta Nemanja Mićić i Vladan Anđelković tražili promenu scenarija, tako da bude „lakši“ kako bi i film i serija mogli da se snime za četiri-pet dana po epizodi, sa čime se reditelj ne slaže.

Đogo je u poslednjem postu naveo da ne želi nikakve nagodbe na silu i izneo optužbe na račun producenata o finansijskim malverzacijama i da rade za strane obaveštajne interese.

„Neću nikakve nagodbe na silu i poručujem vam da ma koliko vi bili uvereni da ćete obmanama ostvariti privatni poslovni ćar po cenu da unizite srpske junake, nećete u tome uspeti. Sa pravom se može sumnjati da ostvarujete pored enormnog profita i strane obaveštajne interese. Ovo nije nikakvo preterivanje i to treba da zna svako od onih koji budu učestvovali u raspletu ovog spora od velikog državnog interesa“, naveo je Đogo.

On je kazao da po ugovoru sa Filmskim centrom Srbije ima pravo da traži reviziju svih troškova iz budžeta, od 430 hiljada evra koje su im date, kao i iz „Telekomovog“ budžeta za 14 epizoda serije i film.

On je pozvao „Telekom“ da javno saopšti koliko su im novca dali i zatražio da producenti kažu gde je taj novac - koliko je i zašto do sada potrošeno pošto je spor nastao i oko toga.

Reditelj je naveo i da glumci iz njegove podele neće igrati.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala