Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Bajden: Neću tolerisati ruske nagrade za glave američkih vojnika

© AP Photo / Charles KrupaBivši potpredsednik SAD Džo Bajden
Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat za predsednika SAD iz redova demokrata Džo Bajden izjavio je da on „neće tolerisati ruske nagrade za glave američkih vojnika“.
„Kao predsednik, ja ću podržavati naše saveznike i prijatelje i jasno ću staviti do znanja našim protivnicima da su dani koketiranja sa diktatorima prošli. Za vreme predsednika Bajdena Amerika neće zatvarati oči na ruske nagrade za glave američkih vojnika“, poručio je Bajden na sastanku demokrata.

On je dodao da neće trpeti ni „strano mešanje u sveti demokratski čin – glasanje“.

Istovremeno, američki predsednik Donald Tramp kritikovao je na Tviteru Bajdenov govor.

„Za 47 godina u politici Džo nije uradio ništa od toga o čemu sada priča. On se nikada neće promeniti, samo reči“, napisao je Tramp.

Krajem juna „Njujork tajms“ je objavio članak u kojem se poziva na neimenovane američke obaveštajne agente, tvrdeći da je ruska vojna obaveštajna služba navodno ponudila nagradu militantima povezanim sa talibanima za napad na američke vojnike u Avganistanu. List nije pružio nikakve dokaze.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je ovaj članak lažnim, a šef ruske diplomatije Sergej Lavrov povezao je te optužbe sa unutrašnjom političkom borbom uoči izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsednik SAD Donald Tramp je, sa svoje strane, rekao da je članak naručen. Prema njegovim rečima, američka obaveštajna služba informacije „Njujork tajmsa“ nije ga smatrala verodostojnim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala