Uhapšena vračara koja je „lečila“ i skidala „crnu magiju“

CC0 / Unsplash / Crna magija
Crna magija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Austrijska policija uhapsila je jednu državljanku Srbije koja je prevarila više osoba tvrdeći da je vračara koja može da leči i skida crnu magiju.

Za sada, kako je saopštila policija, poznate su dve žrtve 50-ogodišnje žene, prenosi Tanjug.

Od te dve žrtve ona je uzela, između ostalog, i zlatnike u vrednosti od oko 30.000 evra.

Međutim policija pretpostavlja da je prevarila mnogo više osoba, i to ne samo u Austriji, već na celom nemačkom govornom prostoru.

Svoje usluge vračara romske nacionalnosti nudila je na javnim mestima širom Austrije, a zauzvrat tražila je uvek visoke novčane svote, nakit, zlato, navodi policija pokrajine Donja Austrija.

Kada su joj policajci zavirili u torbu, odmah su pronašli predmete koje je koristila da „skidala magiju“. U torbi su pronađeni krstić, ikone, crni konac, ali i tamjan i ružino ulje. Dok je u malom neseseru držala nepoznate travke.

Ona je osumnjičena da je od jedne žrtve uzela trocifrenu sumu novca, a od drugog čak i četvorocifrenu u evrima i zlatnicima.

Državnom tužilaštvu u Kornojburgu prijavljena je navodna vračara, nakon čega je policija sprovela pretres njenog stana, u kojem su našli velike količine zlatnika, srebrnjaka, ali i veliku svotu u švajcarskim francima.

Austrijska policija objavila je fotografiju vračare i pozvala oštećene da se jave.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala