Nalozi Sputnjika i RT-a nestali iz pretrage na Tviteru

© REUTERS / Thomas WhiteIkonica aplikacije Tvitera na mobilnom telefonu
Ikonica aplikacije Tvitera na mobilnom telefonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tviter stranice habova Sputnjika i RT-a, kao i kineske Sinhue i kineskog „Global tajmsa“ više se ne pojavljuju na padajućoj listi izbora kada se njihov naziv unese na traku za pretragu, osim ako ih korisnik od ranije ne prati.

„Društvena mreža Tviter ne prikazuje nalog RT u pretrazi, osim ako korisnik od ranije ne prati ovaj nalog. Ako se i označi deo iz saopštenje medija na Tviteru, rezultata neće biti“, navodi se u saopštenju.

Kompanija „Tviter“ nastavila je sa obeležavanjem medijskih stranica koje kontrolišu vlade država i naloga stalnih članova Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, državnih činovnika, predstavnika ministarstava inostranih poslova, ambasadora i glavnih diplomatskih lidera, dok se lični nalozi predsednika država neće markirati.

© Sputnik / ScreenshotTviter zabranio u pretrazi naloge Sputnjika
Nalozi Sputnjika i RT-a nestali iz pretrage na Tviteru - Sputnik Srbija
Tviter zabranio u pretrazi naloge Sputnjika

Specijalna oznaka „Ruski državni nalog“ se pojavila na nalogu predsednika i Vlade Ruske Federacije i potpredsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva. Na oficijelnom tviter nalogu Ministarstva inostranih poslova Rusije se pojavio natpis „Ruski državni nalog“, kao i na stranici stalne misije Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama. Obeleženi su i nalozi Saveta Federacije, Državne dume i ambasada Rusije u Francuskoj, Velikoj Britaniji i SAD. Sa druge strane, nalozi ambasada Rusije u Španiji i Belorusiji nisu obeleženi.

Na stranicama RIA Novosti, R-sport, pres-centra MIA „Rusija sevodnja“, Vesti, Vesti FM i RT, na ličnoj stranici glavnog urednika RT, na stranicama MIA „Rusija sevodnja“ i mnogih drugih medija se nalaze oznake – „Ruski državni mediji“. U pres-službi MIA „Rusija sevodnja“ su izjavili da prate situaciju i očekuju da će kompanija, kako bi izbegla optužbe za dvostruke standarde, učiniti isto prema zapadnim medijima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala