Srpski državljani u Crnoj Gori kažnjeni zbog „nelegalnog ulaska u zemlju“

© Flickr / PROFrancisco AntunesGranica Crne Gore i BiH
Granica Crne Gore i BiH - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva srpska državljana kažnjena su odlukom Osnovnog suda u Rožajama sa po 1.000 evra jer su, kako je obrazloženo, nelegalno iz Srbije ušli u Crnu Goru sredinom jula, u vreme kada je zbog sprečavanja širenja virusa korona građanima Srbije ulazak u Crnu Goru bio zabranjen.

Državljani Srbije N.V. i M.M. proglašeni su krivim zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, objavile su „Dnevne novine“, a prenosi RTCG.

U presudi od 7. avgusta navodi se da su oni „iz Srbije, države koja ne ispunjava epidemiološke kriterijume, nelegalno ušli u Crnu Goru, izbegavajući mere zdravstvenog nadzora, čime su kao saizvršioci izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“.

Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 evra, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti presude.

„Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 evra novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora“, stoji u presudi.

Navodi se i da je odbijen kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mere bezbednosti proterivanjem stranaca iz zemlje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala