Putin i Makronu saopštio da je nedopustivo mešanje spolja u krizu u Belorusiji

© Sputnik / Alexei DruzhininPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron nakon sastanka u tvrđavi Breganson
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron nakon sastanka u tvrđavi Breganson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je saopštio francuskom kolegi Emanuelu Makronu da je nedopustivo mešanje spolja u krizu u Belorusiji.
„Tokom diskusije o situaciji u Belorusiji Vladimir Putin je naglasio da je nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Belorusije, kao ni vršenje pritiska na belorusko rukovodstvo. Obe strane su izrazile zainteresovanost za hitno rešavanje nastalog problema“, navodi se u saopštenju.

Razgovor je održan na inicijativu francuske strane.

O situaciji u Belorusiji sa ruskim predsednikom je razgovarao i šef Evropskog saveta Šarl Mišel.

„Samo što sam razgovarao sa predsednikom Putinom o situaciji u Belorusiji. Samo miran i inkluzivan dijalog može rešiti krizu u Belorusiji“, napisao je Mišel na Tviteru.

Pres-služba Kremlja je saopštila ​da je ruski predsednik tokom razgovora izrazio zabrinutost zbog pokušaja više država da izvrše pritisak na rukovodstvo Belorusije.

„Uoči samita EU razgovaralo se o trenutnom stanju u Belorusiji. Ruska strana izrazila je zabrinutost zbog pokušaja više država da izvrše pritisak na rukovodstvo te zemlje i na sve moguće načine destabilizuje unutrašnju političku situaciju. Iskazana je zainteresovanost da se spreči razvoj događaja koji bi mogao dovesti do sukoba“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, nešto ranije Putin je razgovarao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. I njoj je, takođe, saopštio da je nedopustivo mešanje spolja u situaciju u Belorusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala