Ministar zdravlja Belorusije: Na protestima poginule dve osobe

© Sputnik / Viktor TolochkoPolicija privodi demonstrante na protestima u Minsku
Policija privodi demonstrante na protestima u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Belorusije Vladimir Karanik izjavio je da su dve osobe poginule tokom protesta posle održavanja predsedničkih izbora.

Odgovarajući na pitanje o broju smrtnih slučajeva na protestu, Karanik je rekao da je jedna osoba poginula u Minsku, a jedna osoba je dovedena iz pritvora.

Govoreći pred lekarima okupljenim ispred zgrade Ministarstva Karanik je saopštio da se u bolnicama i dalje nalazi 158 osoba povređenih na protestima, od kojih su tri osobe u teškom stanju.

Takođe je rekao da nema informacije o nestanku 83 osobe.

Sami lekari zahtevaju da im se dozvoli pristup pritvorima kako bi pregledali pritvorene demonstrante i rešili da li oni moraju da se hospitalizuju.

Protesti u Belorusiji

U Belorusiji od održavanja predsedničkih izbora 9. avgusta traju protesti građana nezadovoljnih izbornim rezultatima i organizacijom izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na protestima je sa više od 80 odsto pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko.

Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Na protestima je do sada privedeno oko sedam hiljada ljudi, a u bolnicama je stotine građana povređenih tokom akcija policije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala