Ruska vakcina stiže u Španiju

© REUTERS / Dado RuvicVakcina protiv korone
Vakcina protiv korone - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prva vakcina na svetu protiv virusa korona Sputnjik V, kao i drugi ruski preparati za borbu protiv pandemije, biće dostupni u Španiji.

Kako saznaje Sputnjik, španska poslovna grupa „Iberatlantik global korporejšn“, koja ima veliko iskustvo u promovisanju ruskih proizvoda na tržištima latinoameričkih zemalja, pristala je da bude distributer domaćih lekova za borbu protiv kovida 19, kao odgovor na odgovarajući predlog Fonda „Roskongres“.

Prema rečima rukovodioca za razvoj poslovanja sa Rusijom i zemljama Zajednice nezavisnih država (ZND) u „Iberatlantiku global korporejšn“ Irine Krivič, poslovna grupa koju predstavlja ima „odlične odnose“ sa ruskim poslovnim i zvaničnim krugovima, što zajedno sa temeljnim poznavanjem pojedinosti na tržištu Evropske unije omogućava dugoročnu uspešnu saradnju, zahvaljujući kojoj roba iz Rusije uspešno „zaobilazi carine i zakonska ograničenja“.

Ruski preparati izazvali „bum“ u Španiji

Sagovornica Sputnjika izrazila je uverenje da preparati poput Sputnjika V ili avifavira imaju sve preduslove da postanu „prodajni hit“ na španskom farmaceutskom tržištu, gde je vest o ruskim dostignućima u razvoju lekova protiv korone izazvala pravi „bum“, uprkos „skeptičnom tonu“ u zapadnoj štampi.

„Potražnja za tim proizvodima ima sve predispozicije da bude visoka“, istakla je Krivičeva.
Proizvodnja prve vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Ruska vakcina „prst u oku“, logično da joj neće aplaudirati

Ona je dodala da ruska strana mora da se fokusira na ispunjavanje svih potrebnih uslova koje je propisala Španska agencija za lekove i medicinsku opremu, kako bi ruski preparati protiv korone što pre stigli na „izuzetno zahtevno i regulisano“ tržište EU.

Krivičeva je takođe saopštila da je „Iberatlantik global korporejšn“ spreman da učestvuje u promovisanju lekova ruske proizvodnje u zemljama Afrike i Latinske Amerike, sa kojima španska poslovna grupa ima „bliske kontakte“.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju virusa korona (kovida 19), koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala