Lavrov o proterivanju ruskih diplomata iz Slovačke: Onaj ko pozdravlja tu odluku je i umešan u to

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je, komentarišući proterivanje ruskih diplomata iz Slovačke, izjavio da se u toj situaciji ne radi o samoj Slovačkoj i podsetio da je samo Vašington pozdravio njihovo proterivanje iz zemlje. Stoga se, kako kaže, lako može zaključiti ko je umešan u tu odluku.
 „Mislim da se ne radi o Slovačkoj, iako ste vi citirali frazu da je Slovačka suverena država. Danas sam odjednom neočekivano pročitao da je portparolka američkog Stejt Depratmenta, gospođa Morgan Ortagus pozitivno ocenila odluku slovačkih vlasti o proterivanju ruskih diplomata. Mislim da nijedan drugi strani predstavnik tu situaciju nije prokomentarisao u takvom maniru. Stoga zaključite ko je umešan i ko može biti zainteresovan za tu odluku, koju je suverena Slovačka donela u vezi sa trojicom ruskih diplomata“, rekao je on na konferenciji za štampu nakon pregovora sa šefom nemačke diplomatije Hajkom Masom.
Pogled na Bratislavu - Sputnik Srbija
Ruske diplomate napustile Slovačku

Portparolka Stejt departmenta ranije je saopštila da Sjedinjene Američke Države pozdravljaju proterivanje ruskih diplomata iz Slovačke.

​U ponedeljak je agencija Rojters javila da je Slovačko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo da je proteralo troje ruskih diplomata iz zemlje. Agencija Blumberg pisala je da su trojica ruskih diplomata proterana iz Slovačke zbog sumnje u špijunažu. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je, komentarišući proterivanje diplomata, saopštilo da će uslediti recipročan odgovor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala