Ruske diplomate napustile Slovačku

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Bratislavu
Pogled na Bratislavu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slovačka je trojicu ruskih diplomata proglasila za persone non grata i oni su napustili zemlju, izjavio je za Sputnjik portparol ruske ambasade u Bratislavi Vladislav Kulikov.

„Troje diplomata proglašeno je za persone non grata. Oni su napustili zemlju zajedno sa porodicama“, rekao je Kulikov.

Premijer Slovačke Igor Matovič je, komentarišući proterivanje ruskih diplomata, rekao da je ponekad treba povući crtu i kada su u pitanju prijatelji.

„Postoje slučajevi kada morate da povučete crtu i za svoje prijatelje. Da, Rusi su naša braća Sloveni, a Rusija je naš trgovinski partner. Međutim, to ne menja činjenicu da je Slovačka suverena država, a ne banana-republika, gde mogu da se ismejavaju diplomatska pravila“, napisao je premijer na svom nalogu na Fejsbuku.​

U ponedeljak je agencija Rojters javila da je Slovačko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo da je proteralo troje ruskih diplomata iz zemlje. Agencija Blumberg pisala je da su trojica ruskih diplomata proterana iz Slovačke zbog sumnje u špijunažu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je, komentarišući proterivanje diplomata, saopštilo da će uslediti recipročan odgovor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala