Ambasada Rusije u Minsku apeluje na ruske medije da budu oprezni

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaDemonstranti ističu transparente u znak podrške uhapšenim novinarima
Demonstranti ističu transparente u znak podrške uhapšenim novinarima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u Belorusiji poziva predstavnike ruskih medija da budu izuzetno oprezni prilikom obavljanja svog posla u svetlu masovnih protesta u zemlji i da, po mogućnosti, izbegavaju masovna okupljanja ljudi, saopštila je diplomatska misija.
„Pozivamo predstavnike ruskih medija da budu izuzetno oprezni pri obavljanju svoje profesionalne delatnosti u svetlu masovnih protesta u zemlji, kao i da, ako je moguće, izbegavaju masovna okupljanja ljudi. Takođe podsećamo da obavljanje novinarskih aktivnosti bez akreditacije predstavlja kršenje zakonodavstva Republike Belorusije“, izjavio je predstavnik diplomatske misije.

On je takođe istakao da ruska ambasada u Minsku preduzima sve moguće mere kako bi se utvrdilo zbog čega su pritvoreni ruski državljani i otkrila njihova lokacija, da bi im bila pružena pomoć.

„Na tome se radi danononoćno“, precizirao je saradnik ambasade.

Među uhapšenim novinarima na protestima u Minsku su i novinari agencije Sputnjik Belorusija, televizije „Dožd“ i video-agencije „Raptli“. Agencija Sputnjik Belorusija ranije je javila da je njen dopisnik Evgenije Olejnik priveden i pretučen nakon nereda u Minsku. Novinar se rano jutros vraćao kući nakon što je pripremio materijal o povređenima u hitnoj pomoći.

MIP Rusije - Sputnik Srbija
Rusija traži oslobađanje pritvorenih ruskih novinara u Minsku

Takođe, glavna urednica lista „Dejli storm“ Alena Sivkova saopštila je ranije Sputnjiku da je policija tukla novinare prilikom hapšenja.

Ruski novinar Semjon Pegov, koji je uhapšen u Minsku tokom protesta, pušten je na slobodu, saopštio je u ponedeljak ambasador Rusije u Belorusiji Dmitrij Mezencev. Pored njega, oslobođeni su i dopisnici lista „Dejli storm“ Anton Starkov i Dmitrij Lasenko.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala