Tri ruska novinara u Minsku puštena na slobodu

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPolicijsko vozilo na ulici u Minsku u Belorusiji
Policijsko vozilo na ulici u Minsku u Belorusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski novinar Semjon Pegov, koji je uhapšen u Minsku tokom protesta, pušten je na slobodu, saopštio je ambasador Rusije u Belorusiji Dmitrij Mezencev. Pored njega, oslobođeni su i dopisnici lista „Dejli storm“ Anton Starkov i Dmitrij Lasenko.
„On (Pegov) je na slobodi. Mislim da će već sutra Pegov i Lasenko biti kod kuće. Nema nikakvih razloga za brigu“, rekao je Mezencec u intervjuu za „Rusija 24“.

Prema rečima portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove, novinare će prvo prebaciti u ambasadu Rusije u Belorusiji.

Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija
Lavrov lično rešava pitanje uhapšenog novinara Sputnjika u Minsku

Ranije je glavna urednica lista „Dejli storm“ Alena Sivkova saopštila Sputnjiku da je policija tukla novinare prilikom hapšenja.

Podsetimo, u Belorusiji su juče održani predsednički izbori na kojima je pobedu odneo predsednik države Aleksandar Lukašenko. Nakon zatvaranja biračkih mesta u više beloruskih gradova počeli su masovni protesti. Demonstranti u centru Minska postavili su barikade od kanti za smeće. Policija je na njih ispalila suzavac, vodene topove i svetlosne granate i potisnula demonstrante iz centra grada. 

Među uhapšenim novinarima na protestima u Minsku su i novinari agencije Sputnjik Belorusija, televizije „Dožd“ i video-agencije „Raptli“. Agencija Sputnjik Belorusija ranije je javila da je njen dopisnik Evgenije Olejnik priveden i pretučen nakon nereda u Minsku. Novinar se rano jutros vraćao kući nakon što je pripremio materijal o povređenima u hitnoj pomoći. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala