Lukašenko poručio posle nereda: Majdana u Belorusiji neće biti, ma koliko to neko želeo

© Foto : BelTA / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko prokomentarisao je situaciju u vezi sa protestima u zemlji, do kojih je došlo nakon što je, prema preliminarnim rezultatima izbora, ponovo izabran za šefa države, rekavši da u Belorusiji neće biti Majdana, ma koliko to neko želeo.
„Sve o čemu sam govorio je potvrđeno. Ako neko i nije verovao, onda je sada poverovao u to. Tačnije, nama pokušavaju da prišiju ovaj nered. Upozorio sam da majdana neće biti, ma koliko to neko želeo. Zbog toga je potrebno utihnuti, smiriti se“, izjavio je beloruski lider novinarima, prenosi agencija „Belt“.

Kako je rekao Lukašenko, tokom protestnih akcija ukupno je povređeno „oko 25 pripadnika specijalne policije“.

Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Lukašenko: Pale maske onima koji vuku konce ─ neće biti novog Majdana

„Ima preloma ruku i nogu. Policajci su namerno udarani. Oni su odgovorili. Zašto plakati i ridati sada? Stoga će odgovor biti adekvatan. Nećemo dozvoliti da se zemlja razvali, uverio je predsednik Belorusije.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema preliminarnim podacima CIK-a, predsednik države Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,23 odsto glasova, dok je Tihanovska na drugom mestu sa 9,9 odsto.

Beloruski predsednički kandidat Svetlana Tihanovska (sredina) na konferenciji za medije u Minsku - Sputnik Srbija
Beloruska opozicija zahteva mirnu predaju vlasti

Nakon zatvaranja biračkih mesta u više beloruskih gradova počeli su masovni protesti. Demonstranti u centru Minska postavili su barikade od kanti za smeće. Policija je na njih ispalila suzavac, vodene topove i svetlosne granate i potisnula demonstrante iz centra grada.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala