Cena važnija od kvaliteta: Kako biramo salamu i viršle

CC0 / Pixabay / Viršle
Viršle - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potrošači u tri najveća grada Srbije nekoliko puta nedeljno jedu najviše šunku i salamu, a zatim trajne kobasice, paštete i viršle, pokazalo je istraživanje Centra potrošača Srbije.

Istraživanje, koje je obuhvatilo Beograđane, Nišlije i Novosađane, pokazalo je da potrošači ne misle o kvalitetu proizvoda, već su presudni ukus i cena.

Utvrđeno je i da ispitanici stariji od 56 godina u najvećem procentu biraju viršlu kao jedan od obroka.

Trešnja - Sputnik Srbija
Hrana koja vam može pomoći da se prirodno rešite boli

Interesantno je da baš viršle ljudi povezuju sa prijatnim emocijama, navela je predsednica CEPS-a Vera Vida, dodajući da taj obrok podseća na lepe, rasterećene i prijatne trenutke iz detinjstva.

Više od polovine anketiranih navelo je da ne čita pažljivo spisak sastojaka proizvoda, uz obrazloženje da ne zna kako da proceni te informacije.

O proizvodima u najvećem procentu se informišu od prijatelja, a zatim putem medija, preko članova porodice ili tako što pročitaju neku informaciju na društvenim mrežama.

Najmanje se informišu od strane stručnjaka, tek svaki sedmi, a nijedan ispitanik nije naveo da prati neki portal koji se bavi temom kvaliteta namirnica i ishrane.

CEPS navodi da potrošači uglavnom veruju da ako se sve konzumira umereno i povremeno, mogu da uživaju u bilo kom proizvodu, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala