Imam buđ u plućima: Brazilski predsednik o posledicama korone

© REUTERS / Adriano MachadoBrazilski predsednik Žair Bolsonaro
Brazilski predsednik Žair Bolsonaro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da se oseća slabo i da ima "buđ u plućima", navodeći da uzima antibiotike zbog infekcije, nakon što je bio bolestan od kovida 19 početkom meseca.

"Upravo sam uradio analizu krvi. Juče sam se osećao malo slabo. Imam infekciju i sada sam na antibioticima", rekao je Bolsonaro u videu koji je uživo prenošen.

On je zaključio da je to posledica dužeg boravka u kući.

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro sa nojeve ispred njegove službene rezidencije Palate Alvorada, u Brasiliji, Brazil.  - Sputnik Srbija
Predsednika Brazila u karantinu ugrizao američki noj

"Sigurno je do tih 20 dana unutar kuće, uhvatimo i druge stvari. Uhvatila mi se buđ u plućima", rekao je brazilski predsednik.

Predsednik Brazila je proveo skoro 20 dana u polu-izolaciji, nakon što je 7. jula bio pozitivan na testu na virus, a 25. jula, putem Tvitera je objavio da je negativan.

"Izlečio sam se od Kovida. Imam antitela, nema problema. U mom konkretnom slučaju, prvo zahvaljujem Bogu, drugo, lekovima koje je propisao predsednički lekar: hidroksihlorokvin", napisao je Bolsonaro.

Njegova supruga Mišel Bolsonaro juče je testirana na virus korona i pozitivna je, saopštila je predsednička palata, prenosi Tanjug.

Bolsonaro je ranije upoređivao kovid 19 sa malim gripom i žalio se zbog uvođenja restriktivnih mera i njihovog uticaja na ekonomiju.

Brazil je na drugom mestu na svetu po broju zaraženih i preminulih od korona virusa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala