„Tesla“ sprema udar na auto-gigante: Ulazi na tržište manjih i jeftinijih automobila /video/

© AP Photo / Robyn Beck/PoolOsnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, dolazi u modifikovanom modelu električnog automobila na prezentaciji otkrivanja tunela ispod Los Anđelesa
Osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, dolazi u modifikovanom modelu električnog automobila na prezentaciji otkrivanja tunela ispod Los Anđelesa - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Tesla“ bi mogao da zada udarac svetskim auto-gigantima, pošto je njegov osnivač i generalni direktor Ilon Mask najavio da će ući u proizvodnju manjeg i jeftinijeg automobila od postojećih „Teslinih“ modela.

Ilon Mask, osnivač najpoznatije kompanije za proizvodnju električnih automobila, izjavio je da su „Teslina“ vozila trenutno preskupa, iako su u proizvodnju uveli i model 3, čija se cena u Velikoj Britaniji kreće od 40.000 funti, piše „Biznis insajder“.

Tesla električni automobil - Sputnik Srbija
Svi padaju, samo „Tesla“ raste: Maskovoj fabrici električnih automobila ne smeta kriza

On je to rekao tokom konferencije sa potencijalnim investitorima i dodao kako „Tesla automobili nisu dovoljno pristupačni i moramo to da promenimo“.

Međutim, Mask nije izneo dovoljno detalja kada bi proizvodnja novog modela mogla da počne, niti koliko bi on koštao.

Ono što se može pretpostaviti je da bi taj automobil bio manji od „tesle 3“. Mask je ranije nagovestio da bi njegova kompanija mogla da započne proizvodnju manjeg hedžbeka za evropsko tržište, te da bi on mogao da se pravi u Nemačkoj.

Mask je takođe najavljivao i da će njegova kompanija otvoriti takozvanu „gigafabriku“ upravo u Nemačkoj.

​Ulaskom na tržište kompaktnih automobila, „Tesla“ bi značajno mogao da poremeti tržišnu utakmicu u kojoj vladaju auto-giganti.

Na evropskom tržištu mali i kompaktni automobili ubedljivo su najprodavaniji, pošto ih se godišnje zajedno proda više od 4,8 miliona, što je više od trećine od ukupne prodaje.

Mask je na konferenciji najavio i da će se „tesla sajbertrak“ proizvoditi u novoj fabrici u Teksasu, kao i da je kompanija u drugom kvartalu zabeležila profit, što se može očekivati i do kraja godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala