Sanirana šteta na „Turskom toku“ u Bugarskoj, isporuke gasa nastavljene

© TurkStreamIzgradnja gasovoda "Turski tok"
Izgradnja gasovoda Turski tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarska kompanija „Bulgartransgas“ završila je popravku gasovoda prema Grčkoj nakon havarije, isporuke gasa su nastavljene, saopštio je operator.
„Nakon nezgode koja se dogodila 27. jula, grupa ‘Bulgartransgas’ završila je popravku magistralnog gasovoda iz Bugarske u Grčku u oblasti Kulate. Danas su isporuke gasa u Grčku nastavljene. Svi zahtevi za svim dnevnim potrebama biće ispunjeni u potpunosti“, navedeno je u saopštenju operatora.

Na gasovodu „Turski tok“ u Bugarskoj došlo je do eksplozije u ponedeljak ujutru, nakon koje je zaustavljen tranzit ruskog gasa. Tom prilikom niko nije povređen.

„Gasprom eksport“ je saopštio da je upoznat sa incidentom koji se dogodio na gasovodu i da čeka informacije od Bugarske o vremenu završetka popravke.

„Turski tok“

Grčka dobija ruski gas preko Bugarske iz gasovoda „Turski tok“. Ovaj gasovod je počeo sa radom u januaru i čine ga dva kraka: jedan preko kojeg turski potrošači dobijaju ruske energente, a drugi koji je namenjen za države Južne i jugoistočne Evrope.

Premijer Bugarske Bojko Borisov je saopštio da će deo „Turskog toka“ koji prolazi kroz njegovu zemlju („Balkanski tok“) biti završen do kraja godine. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala