Nemački mediji: Tramp je predsednik koji nije započeo rat u svetu, ali jeste u Americi

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednici započinju rat negde u svetu kako bi dobili izbore, poznat je scenario iz filmova. Međutim, Donald Tramp je predsednik koji nije započeo nijedan rat u svetu, ali jeste u Americi.

Ovako je nemački „Špigl“ u poslednjem broju opisao američkog predsednika, dodajući da je sa „eksplodirajućim brojem slučajeva virusa korona i ekonomijom u kolapsu Tramp doživeo spektakularan pad kao krizni menadžer“.

Amerika, protest - Sputnik Srbija
Haos u Americi — zapaljiva smesa koja može da zapali svet

„Špigl“, koji je inače otvoreno protiv Trampa, optužio je američkog predsednika da „okupira gradove u Americi“ i da primenjuje „brutalnu silu protiv demonstranata na protestima posle smrti Džordža Flojda“.

„Među oblacima suzavca, anonimnih federalnih policajaca koji bacaju granate u gomilu, hapseći ljude na ulicama, Tramp šalje i vojne trupe da bi od SAD napravio scenu kao iz igrice Kol of djuti“, piše „Špigl“.

Nemački medij navodi kako su jedinice koje Tramp koristi u Portlandu protiv demonstranata „teško naoružane, bez oznaka na uniformama i registracija na vozilima, a inače se koriste u protivterorističkim ili akcijama protiv švercera droge“.

Kako tvrde, te jedinice koriste silu i suzavac čak i protiv žena, poznatih kao „zid mama“, koje tokom protesta mirno stoje na ulici i pevaju dečje pesmice.

„Špigl“ konstatuje da je Tramp izvršio desant na pojedine gradove i citira njegove reči:

© AP Photo / Noah BergerNemački list tvrdi da Tramp okupira američke gradove saveznim snagama
Nemački mediji: Tramp je predsednik koji nije započeo rat u svetu, ali jeste u Americi - Sputnik Srbija
Nemački list tvrdi da Tramp okupira američke gradove saveznim snagama

„Uradićemo nešto. Njujork, Čikago, Filadelfija, Detroit, Baltimor, njima vladaju liberalne demokrate, radikalni levičari. Ako Bajden pobedi na predsedničkim izborima, isto će se desiti u celoj zemlji. Cela zemlja će otići u pakao. Ali nećemo to dozvoliti.“

„Špigl“ navodi da stotine federalnih jedinica idu u gradove sa visokom stopom kriminala, iako su za to zadužene lokalne vlasti, te tvrdi da Tramp generiše haos kako bi se prikazao kao spasilac pred izbore.

Nemački list zaključuje da je Trampova predsednička kampanja doživela istorijski fijasko.

Posetioci ispod Statue Slobode u Njujorku - Sputnik Srbija
Zatvaranje očiju pred stvarnošću: Zašto Amerikanci krivicu za svoje probleme prebacuju na Putina

„Čovek koji se prodao kao rođeni menadžer, doslovno se raspao kada je Amerika doživela svoju najveću krizu. Kovid-19 je razotkrio Trampove talente za predsednika, odnosno pokazao je da ih on zapravo uopšte nema. To je prestravilo neke njegove bivše glasače“, navodi „Špigl“, podsećajući da je Tramp govorio da bi ljudi u borbi protiv bolesti mogli da ubrizgavaju dezinfekciona sredstva u svoja tela, te da će biti manje bolesnih ako bude manje testiranih.

Kako konstatuje nemački list, broj preminulih od korone u SAD stigao je skoro do 150.000, bez posla je ostalo oko 30 miliona Amerikanaca, bez zdravstvenog osiguranja pet miliona, a „recesija masovno jede američku srednju klasu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala