Beba, čija je majka preminula, nema koronu

Pratite nas
Tek rođena beba, čija je majka najverovatnije preminula od kovida-19 i koja je zbog teškog stanja prevremeno porođena, nije zaražena virusom korona.

Beba se nalazi u inkubatoru i na mehaničkoj ventilaciji, ali, kako je potvrđeno iz KC Niš, u stabilnom je stanju, objavile su „Novosti“.

Lekari porodili trudnicu koja je bila na respiratoru, beba dobro, žena preminula

Podsetimo, Brankica Ivanović (34), koja je sa sumnjom na kovid bila na respiratoru u KC Niš, preminula je u ponedeljak uveče, nakon porođaja u sedmom mesecu trudnoće.

Brankica je, inače, u KC Niš došla 3. jula, u šestom mesecu trudnoće, sa simptomima zaraze virusom korona, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Porođena je u ponedeljak oko 20 sati carskim rezom kako bi se spasao život bebe, nakon čega je izgubila bitku za život.

Zbog permanentnog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara odlučio je da ženu porodi, ali porodilja, koja je na svet donela dečaka, nažalost nije izdržala.

Porodilja iz Vranja primljena je najpre na Infektivnu kliniku pre dvadesetak dana, odakle je poslata na Pulmologiju, na kiseoničnu potporu.

Iako je u prvi mah delovalo da će biti dobro, nakon sedam dana njeno stanje se pogoršalo, pa je priključena na respirator, na kojem je bila do ponedeljka, kada je odlučeno da je lekari porode carskim rezom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala