Lekari porodili trudnicu koja je bila na respiratoru, beba dobro, žena preminula

Pratite nas
Lekari Kliničkog centra u Nišu porodili su sinoć trudnicu za koju se sumnjalo da je zaražena virusom korona i koja je bila priključena na respirator.

Porodilja je na svet donela dečaka, koji je trenutno u stabilnom stanju, ali je ona, nažalost, uprkos velikom trudu niških lekara, preminula, javlja „Blic“.

Načelnik Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju KC Niš Radmilo Janković rekao je da je u poslednja 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice, koja je nakon porođaja preminula.

Kaže da je multidisciplinarni tim lekara odlučio da obavi porođaj carskim rezom, da je u više navrata rađena reanimacija, ali da je porodilja, nažalost, preminula.

Beba je rođena u 26. gestacijskoj nedelji.

Direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković navela je da se dečak rodio sinoć oko 20 sati carskim rezom, da je težak 900 grama i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

Dete nije životno ugroženo.

Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze virusom korona stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Podsetimo, 21. jula, jedna od tri trudnice iz okoline Niša, za koje se sumnjalo da su zaražene koronom, preminula je nakon što se porodila carskim rezom. Ona je na svet donela dečaka, a on je ubrzo po rođenju, nažalost, takođe preminuo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala