Crnomorska flota prati NATO brodove koji učestvuju u vežbama „Morski povetarac 2020“

© Zoran ŠaponjićBrodovi ruske Crnomorske flote
Brodovi ruske Crnomorske flote - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnomorska flota Rusije prati NATO brodove i avijaciju koji učestvuju u vežbama „Morski povetarac“ na severozapadu Crnog mora, navedeno je u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije.
„Snage i sredstva Crnomorske flote sprovode niz mera za praćanje dejstava brodova i avijacije Združenih mornaričkih NATO snaga, koje učestvuju u vežbama ‘Morski povetarac 2020’. Aktivna faza tih vežbi odvija se na severozapadnom delu Crnog mora. U manevrima učestvuju brodovi i avijaciona tehnika američke ratne mornarice i zemalja-partnera“, navedeno je u saopštenju.

Ranije je komandant ukrajinske ratne mornarice Aleksej Neižpapa saopštio da su međunarodne vežbe „Morski povetarac - 2020“ počele na Crnom moru, kao i da će biti održane u novom formatu zbog virusa korona.

Zajedničke vežbe ukrajinske mornarice i brodova NATO na Crnom moru - Sputnik Srbija
Brodovi NATO-a manevrišu oko gasnog nalazišta pored Krima

Planirano je da na tim vežbama učestvuje 2.000 pripadnika vojski devet zemalja, 27 brodova i 19 aviona. Među zemljama koje će učestvovati u vežbama su Bugarska, Francuska, Gruzija, Norveška, Rumunija, Španija, Turska, Ukrajina i Sjedinjene Američke Države.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala