Pokret „Njegoš“ : Nema razgovora sa čovjekom kome su Sveti Sava i Sveti Vasilije fašisti

© Sputnik / Aleksandar MilačićPetar II Petrović Njegoš
Petar II Petrović Njegoš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom sramne izjave premijera Crne Gore kojom je izjednačio Svetosavlje i fašizam, Srpski pokret „Njegoš“ smatra da je bespredmetno pokušavati nešto objasniti ili raspraviti sa g–dinom Duškom Markovićem. Što bi naš narod rekao – uzaludno je gluvom šaputati i slepom namigivati.

„Saopštavamo samo, da takav čovek ne zaslužuje ni mesto predsednika mesne zajednice, a kamo li premijera Crne Gore“.

Zbog toga iz tog pokreta traže da, ako je u sebi sačuvao i zrno morala u časti g–din Marković uradi ono što je jedino moguće, a to je da podnese ostavku.

„Ne može, naime čovek koji je među fašiste svrstao Svetog Savu i Svetog Simeona, Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog, pretendovati da predstavlja i dalje pravoslavni narod Crne Gore. I još pri tome imati obraza da na razgovor o takozvanom Zakonu o slobodi veroispovesti poziva MCP i ostale eparhije SPC u Crnoj Gori“, ističu iz pokreta „Njegoš“.

Oni su u saopštenju istakli poziv svim strankama, a posebno srpskim i prosrpskim da ako već učestvuju na izborima, nastupe jedinstveno i spreče da se ovakvi ljudi nađu na najodgovornijim funkcijama u državi.

A njihovim članovima i svim građanima Crne Gore poručili su – „ni glas na izborima za one koji na ovakav način upravljaju Crnom Gorom u zadnjih tridesetak godina“.  

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala