Poruka iz ruske Dume povodom nemira u Beogradu: Vučić — „kost u grlu“ za „NATO lobiste“

© Sputnik / Aleksandar MilačićProtesti ispred Skupštine Srbije
Protesti ispred Skupštine Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Destabilizacija situacije u Srbiji ne odgovara interesima Rusije na Balkanskom poluostrvu, izjavila je član Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Elena Panjina, komentarišući optužbe na račun Rusije o umešanosti u antivladine nemire u Beogradu i dodala da je predsednik Srbije „kost u grlu“ za „natovski lobi“ na Balkanu.
„Organizacija ’obojenih‘ političkih pobuna nikada nije bila instrument Rusije u dijalogu sa drugim zemljama, posebno u pogledu Srbije, koja je odbila da uvede sankcije protiv Rusije i usko sarađuje sa našom zemljom. Destabilizacija Srbije protivreči interesima Rusije na Balkanu i može da ugrozi trenutni status te zemlje kao neutralne, nesvrstane, prijateljske Rusije“, rekla je Panjina.

Ona je dodala da je Vučić „kost u grlu“ za „natovski lobi“ na Balkanu.

„Sada pokušavaju da ga skinu sa vlasti na svaki način, uključujući uvlačenjem u masovne nerede patriotski nastrojenih Srba koji se plaše ’kapitulacije‘, ’predaje suvereniteta nad Kosovom‘“, izjavila je poslanica.
Zastava sa likom Vladimira Putina u Beogradu - Sputnik Srbija
Kako je to Rusija pokušala da izvrši „državni udar“ u Srbiji

Podsetimo, pojedine nevladine organizacije, kao što je CEAS, gostujući u nekim domaćim medijima, „otkrile“ su „ruski trag“ u demonstracijama u Srbiji, optužujući neosnovano i bez dokaza, kako je rekao ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

U vezi sa navodima nekih medija o „ruskom tragu“, Vučić je u nedelju izjavio da nema dokaza da Rusija stoji iza protesta u Srbiji.

Komentarišući prisustvo stranih državljana na protestima u Beogradu, Vučić je rekao da je najviše bilo Crnogoraca, ali ne misli da njihova služba ima veze sa tim.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala