Kako je to Rusija pokušala da izvrši „državni udar“ u Srbiji

© AP Photo / Darko VojinovicZastava sa likom Vladimira Putina u Beogradu
Zastava sa likom Vladimira Putina u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U proteklim danima kojima se Srbija ne može ponositi, u crnoj istorijskoj epizodi koja će se valjda ubrzo okončati, najmaligniji, najotrovniji i najperfidniji medijski uticaj imala je jedna ekipa na „specijalnom zadatku”.

Imena tih razbuđenih proaktivnih i dobro raspoređenih zamešatelja, zbog njihove marginalnosti i nedostojnosti nivoa Sputnjika, nećemo pominjati, ali su oni lako prepoznatljivi i za širu javnost, a i sami će sebe videti u ovim redovima.

Ekipa „istraživača“, „naučnika“, šefova instituta, „stručnjaka“ za bezbednost i kontraobaveštajni rad, bez ijednog dokaza, bez ikakve logike i argumentacije svakodnevno papagajski uporno, sa „opozicionih“ i provladinih medija ponavlja da iza demonstracija, nasilja i turbulencija u Beogradu stoji — Rusija.

© Sputnik / Radoje PantovićNeredi ispred Skupštine Srbije
Kako je to Rusija pokušala da izvrši „državni udar“ u Srbiji - Sputnik Srbija
Neredi ispred Skupštine Srbije

Ko Rusiju optužuje za pokušaj državnog udara u Srbiji

Po tragikomičnom receptu iz Crne Gore, jadno, nedorečeno, primitivno, šuplje, al‘ sa puno lažnog samopouzdanja, samo da bi se ispunio naloženi zadatak — optužuje se Moskva maltene za pokušaj državnog udara u Srbiji.

Polazište koje se uzima kao „dokaz“ te somnabulne teorije toliko je na klimavim nogama, da logički razotkriva svu prizemnost i zlu nameru specijalne medijske akcije.

Dakle, „gosti u studiju“ dušebrižno smatraju da je Beograd spreman da postigne „istorijski dogovor za Kosovo“, tačnije, da se pod određenim uslovima odrekne državne teritorije, a da Ruska Federacija to ne dozvoljava i da zato izaziva nemire.

Kakva spektakularna zamena teza

Ne slabe po tim „ekspertima“ Srbiju zapadne službe iz onih NATO država koje zahtevaju da Beograd prizna nezavisno Kosovo.

Ne slabe iznutra Srbiju oni koji je godinama uslovljavaju, oni čije su službe, a za šta postoje konkretni dokazi i neposredna svedočenja, učestvovale u svim prelomnim događajima u Beogradu, od Petog oktobra, atentata na Zorana Đinđića, pogroma i zločina na Kosovu, promena vlasti…

© AP Photo / Darko VojinovicNeredi ispred Skupštine Srbije
Kako je to Rusija pokušala da izvrši „državni udar“ u Srbiji - Sputnik Srbija
Neredi ispred Skupštine Srbije

Ne, Srbiju želi da oslabi Rusija koja je sprečila u SB UN da prođe Ahtisarijev plan, koji od Kosova pravi nezavisnu NATO državu. Srbiju želi da poljulja Rusija koja je na Ist riveru sprečila da Srbi budu za večnost označeni kao genocidan narod. Srbiju hoće da destabilizuje Rusija koja je diplomatski zalegla da lažna država koja počiva na zločinu ne uđe u međunarodne organizacije.

Važno je stvoriti percepciju da iza suzavca i razbijenih glava u Beogradu stoje oni koji potpuno podržavaju Srbiju u spoljnopolitičkoj areni, a ne oni koji joj postavljaju zamke i kopaju jame na putu ka boljoj budućnosti.

Odbrana države je izdaja

Jasno da je u novoj fazi diplomatske bitke za Kosovo važno nekima da predstave kako je izdaja patriotizam, a odbrana države — izdaja.

Važno im je da predstave da je upravo odustajanje od suštinskih nacionalnih interesa rodoljubivi čin, a da je neodustajna borba za očuvanje državnih temelja ekstremna i primitivna ideja koja odgovara samo razularenim desničarskim grupama, kojima je centar u Moskvi.

Podlo, nečovečno, šibicarski jeftino, površno.

Srbija zna, bez obzira kom delu političkog spektra pripada, ko po balkanskim vrletima vršlja, rovari, pritiska, ko je pomogao da ostanu bez zavičaja njihovi sunarodnici u Krajini, Slavoniji, Metohiji. Ko im je razvaljivao države i gasio snove. Ko im je bio skretničar na glavnim istorijskim raskršćima kad su odlučno krenuli u bespuće.

I znaju da to nikada nije bila Rusija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala