Rusija: Novih 6.615 slučajeva zaraženih od korone, Čukotka odoleva

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaLekar izlazi iz vozila hitne pomoći odeljenja za obolele od kovida 19 u gradskoj kliničkoj bolnici u Moskvi
Lekar izlazi iz vozila hitne pomoći odeljenja za obolele od kovida 19 u gradskoj kliničkoj bolnici u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je u poslednja 24 sata registrovano 6.615 slučajeva obolevanja od virusa korona, saopštio je Operativni štab, navodeći da je u istom periodu preminulo 130 ljudi.

Najviše novoobolelih ima u Moskvi – 676, Sankt Peterburgu -293 i Sverdlovskoj oblasti- 286, dok je najmanje novih slučajeva registrovano u Sevastopolju - četiri.

Jedini region gde nije zabeležen nijedan novi slučaj je Čukotka.

Operativni štab ističe da 22,5 odsto obolelih nema simptome.

Ukupan broj obolelih od virusa u Rusiji je dostigao 727.162, a preminulih 11.335 ljudi.

Iz bolnica je u poslednja 24 otpušteno 3.615 pacijenata, tako da sada ukupan broj onih koji su ozdravili iznosi 501.061.

Testovima na virus korona do sada je podvrgnuto 23 miliona građana Rusije, a pod medicinskim nadzorom je još 278.000 ljudi, saopštila je u međuvremenu Ruska federalna agencija za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor).

Imajući u vidu poboljšanje epidemiološke situacije u Rusiji, vlasti su donele odluku da se mere ograničenja uvedene kako bi se sprečilo širenje bolesti postepeno ukidaju.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala