Detaljnije proveravanje putnika i na drumskim prelazima pri ulasku u Srbiju

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISGrčka granica
Grčka granica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnedavno se putnici koji ulaze u Srbiju detaljnije proveravaju i na drumskim prelazima, a ne samo na aerodromima, kako je bilo do sada.

Ministarstvu zdravlja danas je stigla najava da će u određeno vreme granični prelaz Horgoš preći osoba koja je u Mađarskoj evidentirana kao kovid pozitivna, prenosi b92.

© AP Photo / Thanassis StavrakisNa svim granicama je povećan nadzor
Detaljnije proveravanje putnika i na drumskim prelazima pri ulasku u Srbiju - Sputnik Srbija
Na svim granicama je povećan nadzor

Sličnu informaciju dobiće sanitarna inspekcija ovog Ministarstva od grčkih vlasti, onoga dana kada se naši putnici koji su na Halkidikiju, Eviji i drugim turističkim mestima bili pozitivni na kovid test, budu vraćali kući.

Kako se navodi, o svim putnicima koji imaju simptome ili su zaraženi, a ulaze u našu zemlju, mora se znati sve i oni su pod stalnom kontrolom, bez obzira na to da li su naši ili strani državljani.

Ti putnici se potom smeštaju u adekvatnu zdravstvenu instituciju i prema njima se preduzimaju sve mere propisane protokolom.

Takođe, ističe se i da je povećan nadzor na svim granicama, a svi sumnjivi se odmah šalju na Institut za javno zdravlje, gde im se uzimaju anamnestički podaci, podaci o tome koliko su dugo bili van zemlje, gde su tačno bili i da li su imali kontakte sa obolelima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala