Predsednik Bugarske nazvao Vladu mafijom

© REUTERS / Marko DjuricaPredsednik Bugarske Rumen Radev
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarski predsednik Rumen Radev nazvao je Vladu zemlje mafijom, nakon hapšenja njegova dva savetnika.

Predsednik Bugarske Rumen Radev obratio se mnogobrojnim demonstrantima koji se se okupili ispred zgrade administracije predsednika. On je prokomentarisao pretres tužilaštva svoje rezidencije, nakon čega su bili uhapšeni njegovi savetnici: Plamen Uzunov – u okviru istrage o trgovini uticajem i Ilija Milušev – zbog sumnje u odaju državne tajne. Po mišljenju Radeva, iza ove akcije stoji bugarska Vlada.

„Bugarska mafija je postigla nemoguće: ona je objedinila pristojne ljude. Isterati mafiju iz izvršnih organa, isterati mafiju iz Tužilaštva – to zavisi od svih nas. Tužilaštvo koju mafija koristi na najbezočniji način – u svojstvu svog štita i za političku represiju. Bugarska mafija je bezobzirna, jer dugo trpimo, jer smo predugo trpeli laž sa ekrana“, obratio se Radev učesnicima protesta.

„Napolje banditi“, zaključio je predsednik.

Podsetimo, jutros je u zgradi održan pretres u kabinetima savetnika Radeva - – Plamena Uzunova i Ilije Miluševa nakon čega su bili uhapšeni.

Ranije je objavljeno da je preduzetnik Plamen Bobokov razgovarao sa Plamenom Uzunovim i unapređivao na mesto ambasadora ljude koji su ga interesovali. Kasnije se saznalo da je o imenovanju za ambasadora Nigerije Bobokov razgovarao i sa samim predsednikom. Takođe, obraćao se Uzunovu za pomoć kako bi se obezbedilo državljanstvo za Rusa kojeg je Bugarska u početku tretirala kao lice koje predstavlja opasnost po bezbednost zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala