Nastavlja se progon: Svešteniku iz Berana uručeno rešenje da napusti Crnu Goru

© Sputnik / Nebojša PopovićSveštenici i monahinje ispred Centra bezbednosti Podgorica
Sveštenici i monahinje ispred Centra bezbednosti Podgorica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Progon sveštenstva SPC u Crnoj Gori ovih dana odvija se nesmanjenim intenzitetom. Poslednji slučaj objavljen je danas kada je otac Stefan Milovanović, paroh jasikovački, Eparhije budimljansko-nikšićke, dobio rešenje da napusti Crnu Goru u roku od 30 dana, i to - zbog „vršenja službe u vrijeme epidemije“.

To je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio njegov kolega, sveštenik Miloš Cicmil iz Berana.

„Mili moji, otac Stefan Milovanović je dobio rešenje iz MUP-a , nakon što mu je prethodno odbijeno produžavanje mjesta boravka koje je uredno obavljao 3 godine na osnovu braka sa crnogorskom državljankom i zaposlenjem, da napusti državu u roku od 30 dana. Razlog- navodno zbog vršenja službe u vreme epidemije, iako nije prekršio nijednu meru NKT-a, što je sveštenoslužitelju neophodno činiti u vrijeme bolesti ili kakve druge pošasti,“, naveo je Cicmil.  

On je podsetio i na činjenicu da se jerej Milovanović proteruje iz Crne Gore kao „čovek koji ima kćerku i očekuje drugo dete“.

„Sad molim sve koji su mi eventualno u "prijateljima"(na društvenoj mreži), a i dalje će podržavati bogoborce iz DPS-a da mi odgovore samo na jedno: Kakvi ste vi to ljudi? Šta je za vas svetinja“, napisao je rezignirano Cicmil na Fejsbuku.

Pročitajte još: 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala