Još jedan težak dan: Četvoro preminulo u Novom Pazaru, troje u Nišu i jedan u Vranju

© Sputnik / SputnjikKovid ambulanta u Novom Pazaru.
Kovid ambulanta u Novom Pazaru. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom prethodna 24 časa u novopazarskoj bolnici od posledica virusa korona preminula su četiri pacijenta, a na respiratorima je njih osmoro. U Nišu su preminula tri pacijenta, a u Vranju jedan.

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović rekao je na konferenciji za novinare da su u prethodna 24 časa na lečenje primljena još 32 pacijenta, čime je popunjeno 388 kreveta te zdravstvene ustanove.

„S obzirom na broj pacijenata, trenutno obavljamo detaljne preglede sa ciljem da one sa lakšom slikom prebacimo u privremenu kovid bolnicu u Medicinskoj školi ili otpustimo na kućno lečenje“, rekao je Ćorović, prenosi Tanjug.

U niškom kliničkom centru preminula su tri pacijenta, saopštila je uprava klinike.

Naveli su da su u starom delu KC Niš, hospitalizovana ukupno 92 pacijenta, od toga i tri deteta u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom virusa korona. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, deset je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

U Zdravstvenom centru Leskovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 12 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, prenosi RTS.

U dve kovid bolnice u Vranju, ukupno je hospitalizovano 85 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, jedan pacijent sa potvrđenim virusom korona je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene kovidom 19.

U Zdravstvenom centru Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 53 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala