Pod budnim okom Crnomorske flote: NATO brodovi ušli u Crno more

Pratite nas
Brodovi NATO ušli su u akvatoriju Crnog mora, Crnomorska flota prati aktivnosti tih brodova, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.
„Crnomorska flota pristupila je praćenju aktivnosti stalne protivminske grupe primarnih angažovanih snaga koje su 7. jula 2020. godine ušla u akvatoriju Crnog mora“, navedeno je u saopštenju.

U sastavu protivminskih brodova Alijanse je plutajuća baza za snabdevanje „Aliakmon“ ratne mornarice Grčke, španski minolovac  „Tambre“ i  „Gaeta“ italijanske ratne mornarice.

Ovo nije prvi put da se brodovi drugih država pojavljuju u Crnom moru. Tako je krajem juna razarač američke ratne mornarice „Porter“ ušao u akvatoriju. Kontrolisale su ga snage Južnog vojnog okruga.

Pored toga, pre nedelju dana lovci morske avijacije Crnomorske flote podizali su se kako bi presreli američki izviđački avion. Dežurne snage vazduhoplovne odbrane uočili su ga na značajnoj udaljenosti od granice i neprekidno ga posmatrale uz pomoć radara. Za presretanje su višenamenski lovci Su-27.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala