Američki demokrata: Tramp u razgovoru sa Putinom sam sebi kopa jamu

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp i Vladimir Putin
Donald Tramp i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Demokratske stranke u saveznoj državi Ohajo Devid Peper upozorio je predsednika SAD Donalda Trampa da njegov ruski kolega Vladimir Putin u stvari zna engleski jezik, iako ga skoro nikako ne koristi u komunikaciji.

Peper je na Tviteru objavio da je sredinom devedesetih godine prošlog veka prisustvovao sastanku njegovog tadašnjeg načelnika Centra za strateška i međunarodna istraživanja i gradonačelnika Sankt Peterburga Anatolija Sobčaka. Projekat je bio usmeren na pružanje tehničke podrške Sankt Peterburgu, objasnio je američki političar.

On je istakao da je među članovima ruske delegacije bio i Vladimir Putin, koji je tada bio na dužnosti zamenika šefa kabineta predsednika Pavla Borodina. Prema rečima Pepera, Putin je tada razgovarao sa članovima američke delegacije koristeći usluge prevodioca, zbog čega se stekao utisak da ne zna engleski jezik.

​„Ali zatim je prevodilac napravio grešku na engleskom i Putin je ispravio - na engleskom. I to nije ispravio jednu običnu reč, nego složen termin. Dakle, rekao je nešto na ruskom, čuo je prevod na engleski, čuo da je prevodilac rekao pogrešnu reč i ispravio je na engleskom. Znači da je sve vreme razumeo sve o čemu smo govorili između sebe“, napisao je političar. On je dodao da ga je to i iznenadilo i zbunilo.

Prema mišljenju Pepera, Putin na taj način može „vrteti Trampa oko malog prsta“, između ostalog, i tokom njihovih telefonskih razgovora. Političar smatra da američki lider „sam sebi kopa duboku jamu“, kada pristane da razgovara sa ruskim kolegom.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala