U još četiri grada u Srbiji vanredna situacija zbog korone

© Foto : Žana Janković, privatna arhivaPrazan gradski trg u Čačku
Prazan gradski trg u Čačku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raste broj gradova u Srbiji u kojima je proglašena vanredna situacija zbog povećanog broja obolelih od virusa korona. Samo danas vanredna situacija proglašena je u Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.

U Čačku je doneta odluka o zabrani javnog okupljanja, organizovanju svih slavlja, rada bazena i kupališta, dok je rad ugostiteljskih objekata skraćen od 7.00 do 20.00 časova, a nošenje maski i rukavica je obavezno.

U teretanama na otvorenom i parkovima, u grupi može maksimalno da bude do pet lica u razmaku od dva metra, prenosi Tanjug.

Epidemiološke mere će biti preuzete i u Šapcu.

Predrag Kon na konferenciji  „Svet posle virusa korona“  - Sputnik Srbija
Doktor Kon otkrio koliko će nove mere biti na snazi

Gradonačelnik tog grada Nebojša Zelenović rekao je da će Štabu za vanredne situacije predložiti da se ograniči rad ugostiteljskih objekata i noćnih klubova i to tako što će raditi od 6.00 do 23.00, kao i obavezno nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

Zelenović je kazao i da će Štabu predložiti da se za nepoštovanje mera obaveznog nošenja maski propiše kazna od 5.000 dinara.

Jedan od predloga biće, kako je naveo, i da se zabrani okupljanje na javnim mestima u zatvorenim prostorima više od 100 ljudi, a na otvorenim više od 500, dok će prilikom bilo kakvog okupljanja biti neophodno nošenje maski i poštovanje fizičke distance od metar i po.

Jutros je vanredna situacija proglašena i u Beogradu. Preduzete mere slične su kao i u Čačku i Šapcu i u skladu su sa merama Vlade Srbije donetim za sredine u kojima je proglašena vanredna situacija.

Tako je i u Beogradu ograničen broj ljudi koji mogu da se okupljaju - u zatvorenom prostoru, do 100, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metra, a na otvorenom 500 ljudi. Noćni klubovi i kafići neće raditi od 23 do 6 ujutru i određeno je striktnije poštovanje nošenja maski uz novčano kažnjavanje onih koji maske ne budu nosili.

Vanredna situacija proglašena je u ukupno devet mesta u Srbiji. Prethodnih dana vanredna situacija je proglašena i u Novom Pazaru, Kragujevcu, Vranju, Tutinu i Ivanjici.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala