Vanredna situacija u Novom Pazaru, Kragujevcu, Tutinu i Vranju zbog korone

© Tanjug / TANJA VALICKovid ambulanta u Beogradu
Kovid ambulanta u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U četiri grada - Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu i Vranju proglašena je vanredna situacija zbog velikog broja novoobolelih od kovida 19.

Poslednji grad u tom nizu, Vranje, danas je doneo odluku da proglasi vanrednu situacija, jer je, prema rečima gradonačelnika Slobodana Milenkovića situacija „nestabilna i teška“, pa se uvođenje vanrednih mera nije dovodilo u pitanje.

Za osam dana, od 19. do 27. juna, u Vranju je potvrđeno još 140 novoobolelih od kovida 19, prenosi Tanjug.

Novi Pazar u četvrtak je uveo vanrednu situaciju, koja podrazumeva zabranu okupljanja u javnom prostoru, otvorenom i zatvorenom više od pet osoba.

Ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do 19 časova, a za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe, uz poštovanje obavezne distance od dva metra između njih i između stolova i uz obavezu nošenja zaštitne maske koju imaju i osoblje i gosti.

Krizni štab - Sputnik Srbija
Krizni štab: U Beogradu obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima

A, posle vikenda u kome je u Novom Pazaru zabeleženo 68 novozaraženih, čime je ukupan broj obolelih dostigao 466, sada se prema rečima nadležnih situacija u tom gradu polako stabilizuje.

Krizni štab Tutina je na sednici u petak zbog povećanog broja zaraženih doneo odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji te opštine, u kojoj je ukupan broj obolelih dostigao 90.

Za vikend, vanredna situacija proglašena je i u Kragujevcu.

U kovid sistemu su četiri klinike Kliničkog centra u tom gradu, u kojem su na lečenju 52 pacijenta iz centralne Srbije, a na respiratorima je osmoro obolelih.

I u Kraljevu i Užicu je evidentiran veći broj novoobolelih, ali u tim gradovima, za sada, nije proglašena vanredna situacija.

Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, na teritoriji tog grada došlo je do ozbiljnog pogoršanja epidemiološke situacije, a danas je registrovano 14 novih slučajeva korona virusa, što je duplo više nego prethodnog dana.

Do sada je na teritoriji Kraljeva evidentirano 97 osoba pozitivnih na kovid 19, a među novoobolelima uglavnom su mlađi pacijenti između 20 i 40 godina.

Užice ima najveći broj obolelih u Zlatiborskom okrugu, a do sada je u tom gradu potvrđeno 167 slučajeva zaraze, dok se oporavilo 48 pacijenata.

U Beogradu od sutra ujutru važi nova mera - bez maske se neće moći u zatvorene prostore, kao ni u javni prevoz.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala