Krizni štab: U Beogradu obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICKrizni štab
Krizni štab - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krizni štab za suzbijanje bolesti KOVID-19 na današnjoj je sednici donete su nove mere a kako bi se sprečilo širenje korona virusa i zaštitilo zdravlje građana.

S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Srbije, krizni štab će postepeno donositi mere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne, navedeno je u saopštenju Kriznog štaba koje je dostavljeno medijima.

Tako je od sutra na teritoriji grada Beograda obavezno je nošenje maski u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka.

Svi posetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vreme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske. Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške - sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive.

Što se ostatka Srbije tiče, najsnažnija preporuka svim građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

Vlada i Krizni štab apeluju na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Vlada i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji i o svemu obaveštava građane, navedeno je u saopštenju.

Prve nedelje bez kazni, uz kontrolu nošenja maski

U narednih sedam dana neće biti kazne za nepoštovanje odluka Kriznog štaba o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru, ali će se poštovanje te mere kontrolisati, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je, na početku sastanka sa direktorima kovid bolnica, naveo i da će premijerka Ana Brnabić održati sastanak sa odgovornima u tržnim centrima i da će im biti predočeno da će oni biti odgovorni ukoliko se ne poštuje mera o nošenju maski.

Na današnjem sastanku sa direktorima kovid bolnica razmatraće se trenutna situacija po pitanju virusa korona i kapaciteti zdravstvenih ustanova.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala