Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Kremlj: Tvrdnje „Njujork tajmsa“ laž, žalosno što se svetski medij ne gnuša novinarskih patki

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaKremaljski dvorac u Moskvi
Kremaljski dvorac u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je povodom pisanja američkog lista „Njujork tajms“ o navodnom dogovoru Rusije i talibana protiv američkih snaga u Avganistanu ističući da je to laž i da je žalosno da se svetski medij takve reputacije ne gnuša novinarskih patki.

„Prvo – te tvrdnje su laž. Drugo – ako su specijalne službe i dalje pod kontrolom predsednika, onda se treba usredsrediti na izjavu predsednika Donalda Trampa u vezi sa tim člankom“, naveo je Peskov.

„Njujork tajms“ je ranije objavio da je izvesna jedinica ruske vojno-obaveštajne službe, navodno, podsticala talibane da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu. Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je navode američkog lista lažnim vestima, a tvrdnje američkog lista opovrgli su i talibani. 

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ga je obaveštajna služba obavestila da su informacije o navodnoj zaveri Rusije s talibanima protiv američkih snaga u Avganistanu - neverodostojne.

Na pitanje novinara da li je predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao o tome sa Trampom tokom ove godine, Peskov je rekao da nije.

Portparol Kremlja se osvrnuo i nemire u SAD posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, naglašavajući da je to unutrašnje pitanje Amerike a da Kremlj Amerikancima želi da se uspostavi mir i harmonija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala