Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Bela kuća stala na stranu Rusije protiv američkih medija

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp nije bio informisan o tome da je Rusija, navodno, tajno predložila avganistanskim talibanima nagradu za ubistvo američkih vojnika, navodi se u pismenoj izjavi portparol Bele kuće Kejli Makineni.
„Iako Bela kuća obično ne komentariše navode obaveštajnih službi ili unutrašnje diskusije, direktor CIA, pomoćnik predsednika za nacionalnu bezbednost, kao i rukovodilac aparata (Bele kuće) može potvrditi da ni predsednik, niti potpredsednik nisu bili informisani“ da je Rusija, navodno, tajno predložila avganistanskim militantima nagradu za ubistvo američkih vojnika, rekla je Makinezi.

Ona je naglasila da to ukazuje da je „Njujork tajms“ greškom pretpostavio da je predsednik Tramp bio informisan o tom pitanju, zaključila je potparolka Bele kuće.

Ranije je „Njujork tajms“ objavio da je izvesna jedinica ruske vojno-obaveštajne službe, navodno, podsticala militante pokreta „Taliban“ da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu. Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je fejkom navode američkog lista.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala