Šojgu najavio najveće vojne vežbe ove godine

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruske vojske
Vojne vežbe ruske vojske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je da će se najveće vojne vežbe u ovoj godini u Rusiji održati od jula do septembra.

Prema njegovim rečima, tokom letnjeg perioda obuke održaće se kompleks specijalnih vojnih vežbi, a nakon toga će preći na praktična dejstva snaga tokom strateških vojnih vežbi „Kavkaz 2020“.

Šojgu je istakao da će u tom periodu snage biti usmerene na pripremu letačkog sastava Vazdušno-kosmičkih snaga, pomorske avijacije i skakanje padobranaca u Vazdušno-desantnim snagama. 

Letnji period obuke u vojnim jedinicama Ministarstva odbrane počeo je 1. juna. Planirano je da se održi više od 3.500 taktičkih vojnih vežbi s primenom sistema za izviđanje i napad, bespilotnih letelica, automatizovanih sistema za upravljanje snagama i naoružanjem. Jedan od glavnih zadataka biće priprema i održavanje vežbe „Kavkaz 2020“, kao i priprema trupa za međunarodne vojne igre „Armija 2020“, u kojima će učestvovati više od 30 zemalja i 5.000 vojnika.

Šesti međunarodni vojno-tehnički forum „Armija 2020“ održaće se krajem avgusta, rekao je Šojgu.

„Ove godine forum će se održati od 23. do 29. avgusta u Vojno-patriotskom parku 'Patriot' , na aerodromu Kubinka, poligonima Alabino i Ašuluk. Obuhvatiće sve vojne okruge i Severnu flotu“, rekao je Šojgu. Na forum su pozvani šefovi vojnih resora iz 133 zemlje i zvanične delegacije raznih država.

Ministar odbrane je dodao da će se istovremeno sa forumom otvoriti i Međunarodne vojne igre, a počeće i „Tenkovski biatlon“.

Tenkovski biatlon  - Sputnik Srbija
Vatrena moć ruskih tenkova: Počele pripreme za „Tenkovski biatlon“ /video/

„Više od hiljadu ruskih i stranih kompanija prijavilo se za učešće u Međunarodnom vojnom forumu. Oni će izložiti više od 25.000 različitih primeraka naoružanja i vojne tehnike“, istakao je Šojgu.

U vojnim vežbama „Kavkaz 2020“ učestvovaće jedinice iz šest zemalja, uključujući članice Šangajske organizacije za saradnju i Organizacije ugovora i kolektivnoj bezbednosti. Strateške vežbe „Kavkaz 2020“ planirane su za septembar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala