Vatrena moć ruskih tenkova: Počele pripreme za „Tenkovski biatlon“ /video/

© Sputnik / Evgeniй Epančincev / Uđi u bazu fotografijaTenkovski biatlon
Tenkovski biatlon  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Moskovskoj oblasti održane su tenkovske vežbe T-72B3 u okviru pripreme za „Tenkovski biatlon“, prenosi televizija „Zvezda“.

Tenkovi su gađali mete koje su simulirale oklopna vozila i vojsku uslovnog protivnika sa rastojanja od 1.800, 1.700 i 1.600 metara, a za razorni napad su bile „zadužene“ tenkovske cevi kalibra 125 milimetara.

Komandanti vojnih mašina uništili su letelice uslovnog protivnika pomoću teških mitraljeza krupnog kalibra „Kord“ sa udaljenosti od 800 do 1.200 metara.

Tenk T-72B3 je relativno jednostavna modernizacija tenka T-72B, koji se jednostavnim modifikacijama može dovesti na nivo tenka T-90A.

Napredni paket modernizacije tenka T-72B3M uključuje višekanalni nišan „Sosna-U“ sa dopunskom termovizijskom kamerom druge generacije, koji ima sposobnost automatskog praćenja detektovanih ciljeva u svim vremenski uslovima.

Ovaj kompleks je sposoban da otkrije i prati teško uočljive ciljeve i noću i po kiši,  onaj koji nišani treba samo da otkriven cilj „zaključa“ pritiskom na dugme odakle kompleks preuzima operacije samostalnog izračunavanja svih parametara koji su važni za precizan hitac.

Vatrena moć tenka je uvećana zahvaljujući usvajanju novog potkalibarnog kinetičkog projektila povećane probojnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala