Milačićev poziv na okup: Ako nas narod zove na ujedinjenje, imamo li pravo da ne budemo jedno /video/

© Sputnik / Radoje PantovićMarko Milačić, predsednik Prave Crne Gore na proslavi rođendana Sputnjika Srbija u vili „Jelena“
Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore na proslavi rođendana Sputnjika Srbija u vili „Jelena“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je crnogorsku opoziciju na objedinjavanje. U saopštenju kojim poziva na objedinjeni nastup opozicije, Milačić podvlači da „ako narod poziva da budemo jedno, imamo li pravo da to ne budemo“.

„Zajedno, sa našim narodom, svedočimo dešavanjima u Budvi i ostalim gradovima Crne Gore. Zajedno se borimo, rizikujemo, i životima i telima branimo naše, ono što su oni, DPS plaćeni nazvali njihovim. Ovako, kao u Budvi, počinjala je svaka trodecenijska otimačina narodne volje“, navodi Milačić u pozivu za objedinjavanje opozicije u Crnoj Gori.

Marko Milačić - Sputnik Srbija
Milačić pozvao na litije: Zakon ćemo obustaviti na ulicama /video/

Kako dodaje, posle „otimačine narodne vlasti, jasno je da uz DPS može stati i ostati samo čovek koji svoje prezime nosi kao nešto tuđe, što mu po precima više ni ne pripada“.

„Sa svojim represivnim aparatom, DPS je već uveliko u predizbornoj kampanji, ali u anti-kampanji, u reklami bezakonja i nasilja koje ne štedi nikog, pa ni decu, ni žene, ni stare, jer za njih naša deca, naše supruge, sestre i naši roditelji nisu ljudi, već deo neporobljenog naroda koji će oni, po ceni za koju ne pitaju koliko košta, policijom pokušati da pokore. Oni će nas, policijom koja, a to smo juče dobro videli, više ni po čemu nije naša, koja tuče vezane ljude, koja tuče jer je poslata da tuče, koja u čoveku ubija veru u ljude, oni će nas takvom policijom, policijom pakla, policijom najcrnje Crne Gore, progoniti", podvlači predsednik Prave Crne Gore.

Prema njegovom mišljenju, nijedna institucija neće u toj borbi pružiti zaštitu, jer je „od institucija ove zemlje ostao samo narod, a narod ima samo nas i mi imamo samo narod".

„Braćo i sestre iz opozicije, više nemamo pravo da se dijelimo jer od toga DPS živi. Od toga obitava, od naših razlika, naših nerazumevanja, bespotrebnih nadmudrivanja, udarali smo brat na brata, razlikovali smo se pa delili u kolone, da tako razjedinjeni stignemo do istog cilja. Dok nas oni, neprijatelji našeg naroda i nas samih udaraju, zaklon nismo tražili u opozicionoj braći, kao da nismo hteli da vidimo ono što nam je sada jasno, da je opozicioni brat naš jedini štit od bezakonja. Da se protiv naoružane, a nezakonite sile možemo boriti samo silom slobode".

Marko Milačić na petom rođendanu Sputnjika  - Sputnik Srbija
Milačić poručio Đukanoviću: Prstom nećeš taći naše crkve /video/

Kaže da je „godinama uspavanu Crnu Goru probudio Bog".

„Njegov zov je u svima nama, njegov vapaj za pravdom, njegovim ehom odzvanja narod Crne Gore. Zajedno smo uz Srpsku pravoslavnu crkvu, i sa narodom i sa Bogom čuvamo ono što su nam vekovi zaveštali. Zajedno sa narodom bili smo u Budvi i narod je bio uz nas. Budvom smo pokazali kako se jedinstvo ničim ne može slomiti ni potkupiti, pa zašto onda i mimo Budve da ne budemo braća. Braća po borbi, braća po jednoj opozicionoj krvi, najrođeniji u tiraniji, ako nas narod doziva da se ujedinimo, imamo li pravo da ne budemo jedno".

U pozivu opoziciji, Milačić pita „imamo li pravo da budemo razjedinjeni, kad smo jednom davno, u našim precima, rođeni zajedno, pa vaskrsli za njihovu borbu".

„Naše jedinstvo dugujemo pra-ocu, koji nas je stvorio da zajedno stojimo i postojimo, koji nas budi, za naš narod, da zajedno povedemo borbu u ime pra-obraza naših prošlih. Takvim jedinstvom pobeđivali su zlo pre nas. Takvim jedinstvom i mi ćemo pobediti zlo. Pružam vam bratsku ruku, za zajedničku opozicionu borbu, za zajedništvo koje nam je potrebnije nego ikada, na istoj liniji pred narodom, na istoj liniji pred Bogom, za naš narod i pozivam vas da ujedinjeni u borbi pobedimo i oslobodimo Crnu Goru, koliko god koštala cena naše pobede", zaključuje Milačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala