Putin nazvao ruske lekove protiv korone najboljim u svetu

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su ruski lekovi protiv virusa korona najbolji u svetu kada je reč o kvalitetu njihovog delovanja.

On je takođe izrazio nadu i da će se ruska vakcina protiv virusa korona pojaviti u najskorijoj budućnosti.

„Nadamo se da će se u skorijoj budućnosti pojaviti vakcina, ali takođe treba reći i da imamo lekove. Moje mišljenje, ono što mogu da zaključim na osnovu ocena, jeste da imamo najbolje lekove po pitanju kvaliteta. To je fenomenalno“, naglasio je Putin.

Ruski predsednik je takođe rekao i da su doktori uspeli da dovedu do minimuma gubitke ljudskih života, iako virus nije zaobišao i njih same.

„Siguran sam da ste učinili sve što ste mogli, pokazali ste čudesan profesionalizam. Najvažnije je što ste gubitke sveli na minimum, to je vaša zasluga. Ali ova kvarna bolest nije zaobišla ni vaše kolege“, rekao je on na sastanku sa predstavnicima ruskog zdravstvenog sistema.

On je dodao i da se epidemija u Rusiji povlači isključivo zahvaljujući odgovornosti građana, ali i radu doktora, iako se borba i dalje nastavlja.

Podsetimo, prethodno je direktor centra za epidemiologiju i mikrobiologju „Gamalej“ Aleksandar Gincburg izjavio da bi vakcina protiv virusa korona mogla biti spremna već na jesen 2020. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala