Putin o koroni: Rusija je adekvatno odgovorila na pretnju

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je adekvatno odgovorila na pretnju od epidemije infekcije virusa korona, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom sastanka o posledicama širenja kovida 19 na ekonomiju.
„Sada se već može reći da smo na pravi način odgovorili na opasnost upravo zahvaljujući konsolidovanim naporima društva, zdravstvenog sistema i sektora nacionalne ekonomije od životne važnosti“, izjavio je on.

Kako je rekao šef države, Rusija je bila u mogućnosti da pruži takav odgovor, jer je u odlučujućoj meri mogla da se „osloni na sopstvenu tehnološku i proizvodnu bazu“.

„Na, kako se kaže, svoja leđa. U celini, naša ekonomija i svi njeni ključni delovi i izuzetno važna infrastruktura, uključujući i infrastrukturu nove generacije, digitalnu i telekomunikacionu, dokazale su da su u stanju da se brzo prilagode ozbiljnim izazovima, izdrže velika opterećenja i nesmetano rade u teškim uslovima“, dodao je on.

Putin je ranije izjavio da je Rusija uspela da predupredi i ublaži posledice pandemije na ekonomiju i građane. On je takođe rekao da Rusija izlazi iz pandemije virusa korona uvereno i sa minimalnim gubicima i izrazio nadu da će se taj trend nastaviti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala