Opsada Budve — specijalci i policija na svakoj raskrsnici, napeto u centru grada /video, foto/

© Sputnik / Nebojpa PopovićPolicija štiti zgradu Centra bezbednosti u Budvi
Policija štiti zgradu Centra bezbednosti u Budvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jake policijske snage blokirale su sve ulaze u strogi centar Budve, gde je zgrada Opštine i Centar za bezbednost, u kome se nalaze privedeni čelnici Opštine. Specijalne jedinice i policijske patrole nalaze se na gotovo svakoj gradskoj raskrsnici, javlja reporter Sputnjika.

Glavna magistrala je blokirana za saobraćaj, a policajci preusmeravaju vozila tako da ne može kroz Budvu da se prođe do Jaza i dalje u pravcu Boke kotorske.

Ispred Centra za bezbednost nalazi se nekoliko stotina građana, a policijske snage su kordonima opasale i to zdanje, kao i Opštinu koja se nalazi oko 50 metara dalje.

Reporter Sputnjika se uverio da su građani jako uznemireni i revoltirani, kako kažu, brutalnom silom koju je policija primenila prilikom hapšenja opštinskih čelnika. Neki očevici tvrde da je policija i pretukla privedene lokalne političare, a jedno vozilo hitne pomoći je pod rotacijom nekoga odvezlo u pravcu Kotora.

© Sputnik / Nebojša PopovićGužva ispred Centra bezbednosti
Opsada Budve — specijalci i policija na svakoj raskrsnici, napeto u centru grada /video, foto/ - Sputnik Srbija
Gužva ispred Centra bezbednosti

Okupljeni građani pozivaju policajce da „budu ljudi i skinu uniforme“.

U međuvremenu, građanima su uspeli da se pridruže i poslanici Demokratskog fronta i Demokratske stranke. Sa narodom je i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović, koji je rekao da je nečuveno da je policija kolenom na vrat gušila ljude kao američka policija Džordža Flojda.

Trenutno je situacija u gradu izrazito napeta.

Podsetimo, policija je jutros sa 10 kombija došla ispred zgrade SO Budva i uhapsila gradonačelnika Marka Carevića i predsednika Skupštine opštine Krsta Radovića. Policija je upotrebila i hemijska sredstva, a razbijeni su i prozori na zgradi Opštine.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala