Sputnjik na licu mesta: Grčka policija dozvolila srpskim turistima ulazak u zemlju

© REUTERS / Alkis KonstantinidisRadnik hotela u Grčkoj sa zaštitnom maskom na početku letnje sezone
Radnik hotela u Grčkoj sa zaštitnom maskom na početku letnje sezone - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na graničnom prelazu Promahonas između Grčke i Bugarske ponovo se stvorila gužva, drugi dan zaredom. Vozila stoje u dugom redu još od ranog jutra, a policija je saopštila da čini sve što je u njenoj moći kako bi smanjila gužvu na ovom graničnom prelazu.

Prema izvorima Sputnjika u policiji, građani Srbije čekali su na graničnom prelazu – u zoni između dve države – nadajući seda će uspeti da pređu granicu.

U ponedeljak je objavljeno da državljani Srbije ne mogu da putuju u Grčku ni preko Bugarske ni bugarsko-grčkog graničnog prelaza Kulata-Promahonas.

​Nastali problem doveo je do potpune zabune kako Srba koji su stigli na granicu, tako i vlasnika hotela koji su otkrili da bi mogli izgubiti veliki broj turista.

Na kraju je, nakon konsultacija odgovarajućih ministarstava, policijska uprava oblasti Promahonas dobila usmenu naredbu da dozvoli srpskim turistima da prođu. Očekuje se i izdavanje odgovarajućeg pismenog naloga.

Policijski i carinski službenici Promahonasa saopštili su za Sputnjik da mnogi državljani Srbije zovu telefonom granični prelaz i pitaju da li mogu da pređu granicu kako bi proveli odmor u Grčkoj.

„Sinoć su se otvorile (granice), oko ponoći. Danas nemamo problema i čekamo zvaničnu odluku vlade“, izjavio je ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević, napomenuvši da prilično mnogo Srba želi da dođe u Grčku na odmor.

„Prošle godine je u Grčkoj odmaralo više od milion srpskih turista. Ove godine neće ih doći toliko mnogo, ali nema sumnje da se očekuje da dođu mnogi“.

Rumunski i bugarski automobili na mađarsko-rumunskom graničnom prelazu  - Sputnik Srbija
Turisti iz Srbije mogu na letovanje: Grčka otvorila granicu sa Bugarskom

Carinici i pripadnici policije na granici u oblasti Promahonas su u razgovoru za Sputnjik ispričali da dva tima vrše testove na virus korona. Pri tome se putnicima savetuje da ostanu u karantinu jedan dan i da se ne viđaju sa rođacima.

Na graničnom prelazu na teritoriji Bugarske ujutru se formirala kolona automobila duga šest kilometara. Nakon što se situacija razrešila, kolona je bila duga otprilike jedan kilometar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala