Vučić pričao sa robotom: „Ema, zašto si došla u Srbiju“

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić u Centru za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju
Aleksandar Vučić u Centru za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić posetio je izložbeni prostor Centra za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju u prostoru Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je, kako je naveo, pokazatelj napretka i razvoja obrazovanja u Srbiji. On je tokom obilaska razgovarao sa robotom Emom.

Vučić je upitao Emu zbog čega je došla u Srbiju, na šta mu je ona odgovorila da „voli Srbiju“, prenosi Tanjug.

„Naravno da sam došla, ja volim Srbiju. Ovo je zemlja sa divnom prirodom i ljudima i ima pred sobom budućnost za razvijanje robotičkih disciplina. Sigurna sam da ćete postati jedna od najnaprednijih zemalja na svetu“, odgovorila je Ema.
© Tanjug / RADE PRELICRobot u Centru za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju
Vučić pričao sa robotom: „Ema, zašto si došla u Srbiju“ - Sputnik Srbija
Robot u Centru za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju

On je imao priliku da vidi i pametne učionice opremljene interaktivnim tablama, koje su povezane sa tabletima koje imaju učenici i da se upozna sa softverima koji su napravljeni da bi olakšali održavanje časova.

Obišli su zonu u kojoj se razvijaju veštine potrebne za 21. vek, ali i osobine kao što su saradnja, timski duh, ali i talente učenika.

Inače, Centar je zajednički poduhvat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije „NetDragon Vebsoft Holdings Limitid“ i deo je strateškog programa razvoja Srbije koji prepoznaje značaj i prednost znanja inovacija i interneta. Svečano otvaranje centra planirano je za prvu polovinu jula kada će u Beograd doći i kineski partneri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala