Rusija uputila protestnu notu Ukrajini zbog antiruskih akcija u Kijevu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije uputilo je protestnu notu Ukrajini posle antiruskih akcija u blizini ruske ambasade u Kijevu.

U saopštenju Ministarstva se ističe da se 12. juna, na Dan Rusije, u Ukrajini dogodio „još jedan odvratan antiruski ispad“.

„Na fasadi zgrade ruske ambasade je toga dana, sa odobrenjem vlasti, pomoću specijalne svetlosne opreme projektovan niz uvredljivih slika rusofobičnog sadržaja“, navodi se u saopštenju.

Takođe je skrenuta pažnja na akciju kontraobaveštajaca Službe bezbednosti Ukrajine, koji su postavili svoj amblem na zgradama i bilbordima u blizini ruskih generalnih konzulata u Harkovu, Odesi i Lavovu.

Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija bi mogla recipročno da odgovori na postupke Kijeva protiv ruskih diplomatskih institucija

U protestnoj noti se ukazuje i na nespremnost ukrajinske strane da ispuni svoje obaveze i obezbedi uslove za normalno funkcionisanje ruskih diplomatskih institucija, kako to nalažu međunarodni sporazumi.  

Ministarstvo spoljnih poslova takođe je izrazilo nadu da će Kijev preduzeti mere kako bi sprečio slične akcije i stvorio normalne uslove za rad ambasada i konzulata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala