Dobili odobrenje policije, ali ne i opštinskih vlasti: Zabranjena litija u Nikšiću

© Foto : Ustupio Sputnjiku Boško VukićevićMoleban ispred Saborne crkve u Nikšiću
Moleban ispred Saborne crkve u Nikšiću - Sputnik Srbija
Pratite nas
Litija u Nikšiću večeras neće biti održana jer navodno nisu ispunjeni zakonski uslovi. Crkvena opština u Nikšiću je nadležnima na vreme prijavila organizovanje molitvene litije i od policije je dobila odobrenje, ali ne i od opštinskih vlasti.

Uprkos tome, građani Nikšića su posle molebana, koji je služen u Sabornom hramu, samoinicijativno krenuli u protestnu šetnju protiv Zakona o slobodi veroispovesti, objavile su Vijesti.

Sveštenstvo Sabornog hrama i Crkvene opštine Nikšić saopštilo je da su se na vreme obratili Upravi policije Centru bezbednosti Nikšić i sa njima obavili sastanak oko organizovanja litije.

„Od njih smo dobili usmenu saglasnost, uslovljenu pozitivnim odgovorom Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić da litija može nesmetano proći ustaljenom maršutom. Kako nismo, na vreme, dobili nikakav odgovor od Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, koji je do sada svaki put bio pozitivan, nisu se stekli uslovi da ovu litiju možemo ikako obaviti“, navodi se u saopštenju, prenosi portal CDM.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala